Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pentru autoaparare, comisarii din Garda Financiara vor putea folosi arme!



Conform unei hotarari emise de catre Guvern, privind organizarea si functionarea Garzii Financiare, personalul de control poate folosi armament ca mijloc de autoaparare, in timpul exercitarii atributiilor de control.

Astfel, personalul Garzii Financiare care indeplineste functia publica specifica de comisar este dotat cu uniforma, insemne distinctive, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare. Armamentul, uniforma si celelalte dotari vor putea fi utilizate numai in timpul exercitarii atributiilor de control legal incredintate.

Raspunderea pentru asimilarea cunostintelor si utilizarea corespunzatoare a acestora va reveni comisarilor Garzii Financiare, care vor fi testati din punct de vedere fizic, psihologic si al cunostintelor necesare pentru acordarea dreptului de portarma, anterior incredintarii armamentului si echipamentelor respective de institutiile legal abilitate.

Potrivit hotararii guvernului privind organizarea si functionarea institutiei, publicata in Monitorul Oficial, "personalul Garzii Financiare care indeplineste functia publica de comisar este dotat cu uniforma, insemne distinctive, armament si alte mijloace tehnice utilizate ca mijloc individual de autoaparare".
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 


Angajatii GF au dreptul sa foloseasca armamentul, uniforma si restul dotarilor exclusiv in timpul controalelor la firme. Functionarii Garzii care fac verificari la firme vor fi dotati cu arme si instruiti de politie, precum si de alte institutii specializate care pregatesc personal militar.

Hotararea mai stabileste ca, in cazul unui control operativ si inopinat, comisarii Garzii trebuie sa prezinte ordinul de serviciu care contine numele persoanei si competentele acesteia, legitimatia de control si insigna.

In plus, cand se constata savarsirea unor fapte financiar-fiscale de natura penala, comisarii GF pot dispune masuri asiguratorii, daca exista pericolul ca debitorul sa se sustraga de la urmarire sau sa isi ascunda ori risipeasca averea.

HG nr. 1324/2009 a fost publicata marti in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 800 si abroga vechile prevederi stabilite prin HG nr. 533/2007.

Sursa: Infotva.ro


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Pentru autoaparare, comisarii din Garda Financiara vor putea folosi arme!
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."