Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bucurestenii ar putea plati in 2010 impozite si taxe locale mai mari in medie cu 15%



Bucurestenii ar putea plati in 2010 impozite si taxe locale mai mari in medie cu 15 la suta, pentru cladiri urmand sa creasca, in functie de zona si materialul din care sunt construite, cu procente de pana la 15,49, potrivit unui proiect al municipalitatii.

Primaria Capitalei a supus dezbaterii publice un proiect privind impozitele si taxele locale ce vor fi platite de bucuresteni in 2010, care pune in practica Hotararea Guvernului 956/2009.

Impozitul pe cladiri si terenuri este diferentiat in Bucuresti, in functie de zona in care este amplasata constructia sau terenul, vechimea sau materialele din care este construit imobilul.

Reprezentantii municipalitatii au precizat ca media cu care impozitele si taxele locale vor creste in 2010 este de 15 la suta, in cazul cladirilor fiind vorba de procente de pana la 15,49.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Astfel, daca in 2009, pentru o garsoniera situata in zona centrala a Capitalei proprietarul a platit 81 de lei, in 2010 ar urma sa plateasca 93 de lei.

Si in cazul apartamentelor cu patru camere, cresterile sunt de peste 10 la suta. Astfel, bucurestenii care detin apartamente de patru camere in zona centrala a Capitalei ar urma sa plateasca in 2010 un impozit de 260 de lei, fata de 230 in 2009.

In cazul terenurilor aflate in intravilan, impozitele vor creste cu procente intre 8 si 14, in functie de zona. Potrivit proiectului, pentru terenurile situate in zona periferica a Capitalei, impozitul va creste cu opt procente, in timp ce pentru cele din centrul Bucurestiului, dar si din apropierea arterelor principale, impozitul ar urma sa creasca cu 14 procente.

Si impozitele auto vor fi majorate cu procente cuprinse intre 14 si 20, cele mai mari cresteri fiind pentru autoturismele cu tractiune mecanica, dar si pentru autovehiculele de pana in 12 tone.

Reprezentantii municipalitatii au precizat ca majorarea taxelor si impozitelor a fost facuta avand la baza Hotararea Guvernului 956/2009, iar acolo unde au existat limite maxime si minime de majorare, au fost luat limitele maxime.

Inaintea elaborarii proiectului de hotarare, reprezentantii Directiei Economice a Primariei Capitalei au purtat discutii cu directiile de impozite si taxe locale din consiliile locale ale celor sase sectoare ale Bucurestiului.

Potrivit proiectului de hotarare, cateva taxe raman neschimbate, la acest capitol fiind inclusa si taxa pentru eliberarea autorizatiei de functionare in cazul societatilor de alimentatie publice, dar si cea pentru autovehiculelor destinate transporturilor de marfuri pe teritoriul Bucurestiului.

Prin proiectul de hotarare au fost majorate si amenzile aplicate pentru declararea cu intarziere sau nedeclararea dobandirii unei proprietati. Astfel, amenda pentru declararea cu intarziere a dobandirii unei proprietati este cuprinsa intre 60 si 240 de lei, iar pentru nedeclarare, intre 240 si 600 de lei.

O alta taxa care a suferit o majorare importanta este cea privind spectacolele, unde cresterile sunt cuprinse intre 50 si 100% pentru fiecare metru patrat inchiriat. Reprezentantii Primariei Capitalei au precizat ca este vorba de spatiile inchise, altele decat locurile publice, unde taxa de inchiriere pentru diferite evenimente a ramas aceeasi.

Bucurestenii care vor achita integral impozitele si taxele pana la data de 31 martie 2010 vor beneficia de o bonificatie de sapte la suta.

Proiectul a fost postat pe site-ul municipalitatii si va fi in dezbatere publica pana in 22 octombrie.

Sursa: MEDIAFAX


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Bucurestenii ar putea plati in 2010 impozite si taxe locale mai mari in medie cu 15%
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."