Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce trebuie sa stiti inainte de a demara o afacere



Ideea de a demara o afacere pe cont propriu va da tarcoale? Foarte bine. Aveti insa grija sa fie o afacere intr-un domeniu care va pasioneaza, un domeniu pentru care aveti aptitudini si experienta. Altfel va faceti sperante degeaba. N-aveti sanse de reusita daca nu sunteti implicat emotional, daca nu abordati afacerea din placere, mereu dornic sa aflati ce mai e nou si incotro se indreapta lucrurile. Piata cere specializare, iar concurenta este nemiloasa.

Desigur, mereu exista ceva irational in inceperea unei afaceri, dar e de preferat sa va analizati de sute de ori ideea. Nu va lasati amagit de promisiunea unor castiguri fabuloase, pentru ca nu este deloc usor sa faci bani. Este o adevarata aventura. Si nu va incredeti prea mult in analize si sondaje, nici in sfaturile prietenilor si rudelor. Singurul judecator suveran este piata, cea adevarata. O oarecare experienta si putin fler comercial conteaza mai mult decat o mie de consilieri.

Apoi, trebuie sa va transformati in cel mai mare vanzator din lume. Altfel, veti iesi din joc in doi timpi si trei miscari. Daca numai cuvantul "a vinde" va provoaca un inceput de greata, lasati balta orice initiativa . A incepe o afacere inseamna astazi mai cu seama a fi in stare sa contactezi, sa dobandesti si sa mentii o clientela.

3 secrete  pe care nimeni nu vi le spune atunci cand vreti sa demarati o afacere ! Click aici!

 

Vreti sa deveniti intreprinzator, dar nu ati vandut niciodata nici macar un ac? Atunci asteptati. Raspundeti la un anunt de recrutare de agenti comerciali (pe cat posibil intr-un sector apropiat celui in care vreti sa va lansati afacerea) si timp de cateva luni suportati usi trantite in fata. Aceasta lectie valoreaza mai mult decat orice curs la Harvard Business School. Nu trebuie sa platiti nimic pentru a frecventa acest stagiu (ati putea chiar sa castigati ceva) si veti afla foarte multe lucruri: de la elemente de psihologie a clientului, pana la lista de preturi a concurentilor.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

Psihicul joaca un rol important, trebuie sa fiti gata sa abandonati brusc siguranta unei slujbe si a unui salariu platit regulat. E nevoie de curaj. De mult curaj. Mai ales daca familia dvs. nu este foarte entuziasmata de pasul pe care intentionati sa-l faceti. Daca oamenii foarte apropiati din jurul dvs. nu sunt pregatiti sa va sustina si sa aiba rabdare pentru repetatele intarzieri (uneori inevitabile) la care ii veti supune, afacerea dvs. (dar mai ales viata personala si de familie) ar putea sa se preschimbe intr-un infern.

Munca, munca, munca. La inceputul unei activitati noi nici nu va puteti inchipui ce cantitate de munca e necesara pentru a face lucrurile sa mearga. Una este sa nasti un copil si alta este sa te ocupi de el in primii trei sau patru ani de viata. O afacere presupune un angajament total, unde iti ramane prea putin timp ca sa te mai gandesti si la altceva in afara de munca. Ore intregi de munca, pentru a castiga, cateodata, sume derizorii. Intr-o zi, peste ani, veti putea petrece sfarsiturile de saptamana la Viena, Craciunul in Bahamas si Revelionul la Paris, dar cu siguranta, de acum inainte, multe duminici sau seri va trebui sa le petreceti muncind pe rupte sau traversand tara in cautare de clienti.

Inca sunteti optimist? Inseamna ca sunteti cu adevarat motivat sa incepeti o afacere, asa cum de altfel trebuie sa fie un intreprinzator. Aveti ideea, stiti in mare ce aveti de facut, dati-i bataie!


Tags: afaceriafacereidei de afaceridemarare afacere


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Ce trebuie sa stiti inainte de a demara o afacere
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Pastrati-va reputatia in mediul online

de Www.ideideafaceri.ro
Prezenta online este obligatorie in mediul de afaceri, fara de care firma dvs. "nu exista". Trebuie pastrata o reputatie favorabila pentru a ne creste...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sumar Seminar Online - Granturi POS DRU 2010

de Organizator: Rentrop & Straton
Generalitati In luna iunie a acestui an sunt programate o serie de apeluri de proiecte pentru principalele scheme de finantare tip grant ale POS...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Fermierii pot depune online cererile de plata pe suprafata Bucuresti

Aplicatia de depunere online a cererilor de platape suprafata- IPA online - este disponibilapentru fermieri, incepand de luni, a anuntat Agentia de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Cum sa speculezi tendintele pe timp de criza, utlizand directii date de altii?

de Cristina Zgheran
Cum sa speculezi tendintele pe timp de criza, utlizand directii date de altii?Guideline-Uri pentru piata financiar-bancare. Sunt inca directii si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"