Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Incetare CIM cu perioada determinata. Obligatiile angajatorului



Contractul individual de munca existent inceteaza de drept la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata. Cu alte cuvinte, expirarea termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata reprezinta o situatie in care contractul individual de munca (CIM) existent inceteaza de drept (art. 56 alin. (1) lit. i) din Codul muncii).

Incetarea de drept a contractului individual nu este determinata de o manifestare de vointa a partilor in sensul finalizarii raportului de munca, ci are loc ca urmare a intervenirii unei situatii de fapt prevazute de lege care nu mai permite continuarea raportului de munca, independent de vointa angajatului sau a angajatorului.

Asadar, contractul individual de munca al salariatului angajat in baza unui CIM cu durata determinata inceteaza de drept la data expirarii termenului CIM.

Din coroborarea art. 3 alin. (2) lit. i) cu art. 4 alin. (1) lit. d) din HG 500/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, elementul data incetarii contractului individual de munca se inregistreaza in registru la data incetarii contractului individual de munca, la aceeasi data efectuandu-se si transmiterea registrului.

In concluzie, atat inscrierea in registru a incetarii CIM, cat si transmiterea registrului catre inspectoratul teritorial de munca in a carui raza teritoriala isi are sediul angajatorul se realizeaza la data incetarii CIM.

Angajatorul la data expirarii contractului intocmeste o decizie pe care o inregistreaza in registrul general de evidenta a salariatilor (Revisal).

Decizia se intocmeste in ziua incetarii contractului si se transmite salariatului intermen de 5 zile de la expirarea duratei contractului.

In termen de 30 de zile de la expirarea duratei contractului salariatul poate sesiza inspectoratul teritorial de munca de la sediul angajatorului.


Sursa: www.portalcodulmuncii.ro

Tags: contract individual de muncarevisalCIM cu durata determinataincetare CIM


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Incetare CIM cu perioada determinata. Obligatiile angajatorului
Rating:
Nota: 4.46 din 13 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

3ComentariiAdauga comentariul tau

1
Dan 26-Dec-2022
Termenul se considera implinit pe data consimtita de parti (angajator-salariat), la ora 24 a ultimei zile (in cazul dat, 31 decembrie, 24.00)
2
Dan Popa 31-Dec-2019
Daca CIM pe perioada determinata, are valabilitate spre exemplu, din 1 ianuarie pana in 31 decembrie, 31 decembrie este considerata zi lucratoare sau este zi nelucratoare din punct de vedere legislativ ?
3
Dan Popa 31-Dec-2019
Daca CIM pe perioada determinata, are valabilitate spre exemplu, din 1 ianuarie pana in 32 decembrie, 31 decembrie este considerata zi lucratoare sau este zi nelucratoare din punct de vedere legislativ ?
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"