Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Noi experti tehnici judiciari in specializarea „Silvicultura”



Ministerul Justitiei a derulat, in perioada 30.01.2012 – 31.01.2012, procedura privind interviul pentru dobandirea calitatii de expert tehnic judiciar in specializarea "Silvicultura". Conform dispozitiilor art. 12 alin. (1) lit. a) si c) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activitatii de expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara, aprobata prin Legea nr. 156/2002, cu modificarile si completarile ulterioare, la interviu s-au putut prezenta:
 

- persoanele care au fost atestate de catre Ministerul Mediului si Padurilor ca experti care certifica, din punct de vedere tehnic, calitatea lucrarilor de amenajare a padurilor sau ca sefi de proiect pentru lucrarile de amenajare a padurilor;
- persoanele care au titlul de academician, profesor universitar sau conferentiar universitar, doctor docent ori doctor in aceasta specializare.
 
In urma verificarii dosarelor de inscriere si a sustinerii interviului, din cei 56 de candidati inscrisi au fost declarati admisi 42 de candidati.
 
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

Prin inscrierea celor 42 de experti in Tabelul nominal al expertilor tehnici judiciari, numarul expertilor tehnici judiciari in aceasta specializare va ajunge la 118 experti, in acest fel putand fi acoperite necesitatile instantelor si scazand numarul cauzelor in care celeritatea este afectata din cauza lipsei raportului de expertiza in specializarea "Silvicultura".
 
Interviul pentru dobandirea calitatii de expert tehnic judiciar in specializarea "Silvicultura" a fost organizat ca urmare a solicitarilor instantelor judecatoresti care au semnalat numarul redus de experti tehnici judiciari in aceasta specializare.
 
Pentru a veni in intampinarea necesitatilor instantelor judecatoresti, Ministerul Justitiei solicita in fiecare an acestora, prin birourile locale pentru expertize judiciare tehnice si contabile din cadrul tribunalelor, sa comunice care sunt specializarile expertizei tehnice judiciare in care exista un numar redus de experti tehnici judiciari, raportat la numarul cauzelor in care este necesara dispunerea de expertize in acele specializari.
 
Ministerul Justitiei acorda o importanta deosebita reducerii duratei de solutionare a cauzelor, context in care cresterea numarului de experti tehnici judiciari are un dublu impact pozitiv asupra sistemului judiciar, ducand, pe de o parte, la cresterea calitatii actului de Justitie si, pe de alta parte, la reducerea duratei procedurilor judiciare in cauzele civile si penale.

Tags: expert tehnic judiciarexpertize judiciare tehnice


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Noi experti tehnici judiciari in specializarea „Silvicultura”
Rating:
Nota: 4.41 din 17 voturi

Articole conexe

MJ: Reglementari europene ref recuperarea creantelor

Conferinta cu tema: „Consolidarea mecanismelor de recuperare a creantelor in statele din sud - estul...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Vanzare de drepturi litigioase

Care este regimul TVA al unei vanzari de drepturi litigioase? In contract se spune ca societatea x vinde catre y drepturi litigioase in suma de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Anunt privind concursul de admitere la INM

Prin Hotararea nr. 529/19 iunie 2012 a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat organizarea,...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Noi experti tehnici judiciari in specializarea „Silvicultura”

Ministerul Justitiei a derulat, in perioada 30.01.2012 – 31.01.2012, procedura privind interviul pentru dobandirea calitatii de expert tehnic...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"