Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

10 surprize pe care ti le pot face clientii si cum sa le depasesti



Niciodata nu ai cum sa preintampini evenimentele neasteptate. Iata zece surprize obisnuite pe care ti le pot face clientii ca sa-ti strice ziua.

1. Livrari pierdute - daca nu-i pui sa semneze de primire si nu pastrezi o copie, nimic nu-i impiedica pe angajatii clientului tau sa sterpeleasca din lucruri si sa pretinda ca nu le-au primit.

2. Returnari exagerate - de asemenea, trebuie sa te asiguri ca bunurile sunt verificate si cineva semneaza ca totul este OK. Din cauza pretinselor lipsuri, pot aparea probleme pentru care raspunzi.

3. Criza de numerar - faci livrari saptamanale si, deodata, clientul nu-ti poate plati. Continui sa-i livrezi marfa sperand ca isi va reveni? Sau nu-i mai livrezi niic, ii omori afacerea si mai iesi si in pierdere? De obicei, cel mai bine e sa reduci pierderile si sa te retragi.

4. Legislatia - cineva citeste despre o reglementare noua si...surpriza! Inseamna ca trebuie sa faci unele chestii altfel. Asigura-te ca iti permiti costurile.

5. Relatiile - agentul tau de vanzari avea o relatie cu clienta, iar sotul ei tocmai a descoperit. Probabil ca ai pierdut un client.

6. Infractiuni - cel mai promitator client a fost bagat la puscarie pentru frauda. Poti sa profiti rapid de ocazie si sa preiei clientii pe care el nu- mai poate deservi?

7. Reclamatii - uneori, oamenii fac promisiuni pe care serviciul sau produsul oferit nu le poate indeplini. Ofera fise de date in care precizezi ce poti garanta tu!

8. Ramas-bun - te-ai ostenit in fel si chip si totusi ai fost lasat balta, fiind preferat altcineva. Neaparat afla cauza si actioneaza in functie de raspuns.

9. Plata dubla - contabilul clientului a avut o zi proasta si te-a platit de doua ori. La sfarsitul anului, fara doar si poate auditul va observa aceasta greseala; trimite cecul inapoi imediat si vei primi nota 10 pentru onestitate.

10. Cu banii jos - spalarea banilor si economia subterana sunt doua chestii ilegale cu care ar fi bine sa nu ai de-a face. E ca si cum ai lua droguri: dupa prima doza, este aproape imposibil sa renunti.

Tags: surprize pe care ti le pot face clientiicum sa le depasestilivrari pierdutereturnarilegislatiainfractiuni


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

10 surprize pe care ti le pot face clientii si cum sa le depasesti
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"