Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ghidul unei afaceri de viitor: cosmetice 100% naturale



Printre cele mai active si pregnante trenduri din ultimii ani se numara si preferinta pentru produse naturale, pentru produse sanatoase ale caror ingrediente sunt in majoritatea lor extracte vegetale.

Nu doar alimentatia se cere a fi 100% naturala, ci si produsele cosmetice pentru care exista cereri indeajuns de mari pentru a se discuta despre nise si sub-nise neacoperite decat intr-o proportie extrem de scazuta.

Pasii necesari pentru demararea unei afaceri profitabile cu productia si comertul de produse cosmetice 100% naturale sunt:

1. Alcatuirea unui plan de afaceri bine pus la punct.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 

2. Inregistrarea firmei la Registrul Comertului
3. Inregistrarea punctului de lucru. Principalul punct de lucru poate fi domiciliul personal pentru inceput si, in timp, odata cu dezvoltarea afacerii puteti sa luati in calcul inchirierea sau achizitionarea unui atelier special pentru conducerea activitatii in afacerile dvs cu produse cosmetice.
4. Obtinerea autorizatiilor de conducere a activitatii de productie de cosmetice. Fiecare tip de produs realizat de dvs pentru vanzare trebuie notificat la Ministerul Sanatatii. Acest demers se face conform Ordinului nr. 291 din 12 februarie 2007 privind aprobarea Procedurii de notificare a produselor cosmetice de uz uman care sunt puse pe piata pe teritoriul Romaniei. In principiu, Notificarea este o procedura formala, in cadrul careia trebuie sa alcatuiti un dosar pentru fiecare produs notificat. Dosarul va cuprinde:buletinul de analiza si documentul de evaluare a riscului pentru sanatatea umana, certificatul tehnic pentru fiecare ingredient si pentru reteta in sine.
5. Dotarea micului laborator de produse cosmetice din cadrul propriei dvs locuinte cu echipamentele si materialele necesare.
6. Conceperea retetelor dupa care va veti prepara produsele cosmetice:sapunuri, ape de parfum, lotiuni, creme, uleiuri samd.
7. Proiectarea unui website sau a unui blog prin intermediul caruia sa va faceti produsele cunoscute catre audienta careia doriti sa va adresati.

Investitia initiala pe care va trebui sa o faceti pentru primele transe de cosmetice:

1. Instrumente de masurat: balante, cantar digital .....50 ron
2. Termometru pentru masurarea temperaturii ingredientelor....30 ron
3. Vase de stocare si depozitare................40 ron
4. Vase pentru modelarea sapunurilor......30 ron
5. Echipament (manusi, halat etc)............20 ron
6. Ingrediente necesare...........................cost variabil
7. Ambalaje special concepute pentru produsele dvs cosmetice...........cost variabil

Investitia in echipamente detine marele avantaj ca se face o singura data si va veti bucura de o amortizare in prima luna de desfasurare a activitatii. Ingredientele necesare pentru prepararea produselor cosmetice nu sunt scumpe si preturile variaza in functie de calitatea pe care o doriti.

Per total, pentru o persoana care doreste sa produca sapunuri 100% naturale, se cere o investitie relativa de 100 de ron pentru prepararea a doua kg de sapun de calitate medie. Sapunurile pot fi portionate in calupuri a cate 100 de g bucata si fiecare poate fi comercializat la preturi care variaza de la 10 ron la 15 ron.

20 de bucati x 10 ron = 200 ron
200 ron – 100 ron (cheltuielile pentru achizitonarea ingredientelor)=100 ron.

Ce spatiu este necesar pentru initierea acestei afaceri?

Majoritatea celor care se implica in aceste afaceri cu productia si comertul de produse cosmetice aleg sa isi desfasoare activitatea de la domiciliul personal. Tineti cont ca veti avea nevoie la indemana de foarte multe ori de o sursa de caldura, de o sursa de racire si de apa curenta. Incercati sa pastrati o distanta convenabila intre toate materialele si ingredientele utilizate in procesul de preparare si copii. Veti avea nevoie de:

1. un spatiu pentru prepararea si, apoi, ambalarea produselor
2.  un spatiu pentru stocarea materialelor si ingredientelor necesare in prepararea produselor
3. un spatiu pentru depozitarea produselor finite si care asteapta sa fie comercializate

Personalul de care aveti nevoie in demararea si administrarea acestei afaceri?
In principiu, daca alegeti sa va demarati aceasta afacere in pas lent, cu resurse limitate, veti descoperi ca nu veti avea nevoie de nici un angajat pentru a va duce la buna indeplinire sarcinile necesare. Va puteti ocupa de productie si de ambalare, de promovare si comert pe cont propriu.

Cu toate acestea nu va asteptati ca aceasta afacere sa fie una atat de simpla. Fiecare sarcina si responsabilitate va cere abilitati si competente diferite si un interval de timp care poate deveni un mare obstacol dupa o anumita perioada.

Tags: ghid afacerecosmetice naturaleafacere profitabilaplan de afacereinvestitie initialasapunuri naturale


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Ghidul unei afaceri de viitor: cosmetice 100% naturale
Rating:
Nota: 4.25 din 107 voturi

Articole conexe

6 idei de afaceri pentru cei cu bani putini!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri va dau tarcoale in 2012 dar nu aveti un capital solid de investitii? Credeti ca detineti abilitati antreprenoriale, abilitati si...
Management si afaceri
Citeste mai departe

16 idei de afaceri pentru cei cu capital mic sau mediu, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri care ne permit sa ne aruncam in valtoarea mediului business cu niveluri scazute sau medii de cheltuieli sunt idei potrivite pentru...
Management si afaceri
Citeste mai departe

3 idei de afaceri mici si simple in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Ideile de afaceri mici si simple sunt unele dintre cele mai cautate oportunitati din care speram sa scoatem profit. Nu ne lasam dusi de nas de tepe...
Management si afaceri
Citeste mai departe

6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012!

de Www.ideideafaceri.ro
Iata 6 afaceri la cheie pentru romanii cu capital mic, in 2012: 1. Confectionarea de decoratiuni si ornamente pentru Craciun - afaceri...
Management si afaceri
Citeste mai departe

8ComentariiAdauga comentariul tau

1
Paraschiv Vasile 11-Aug-2019
Buna ziua!
Am si eu aceiasi problema cu SILPAX. Vreau sa-i dau in judecata. Pentru mai multe informatii ma puteti contacta la 0747941476.
2
Teodor Munteanu 14-Iul-2019
Grija mare cu SILPAX,. Verificati pe portalul Judecatoriei Simleu Silvaniei si vedeti ce dosare are acolo.Pentru analize si dosar incercati cu Genmar Bucuresti
3
Baila Adina 26-Apr-2019
Buna ziua! Imi puteti recomanda o firmă care să se ocupe de notificarea produselor cosmetice?
4
Radulescu Dorinela 13-Feb-2019
Cum au dat teapa cei de la SILPAx? Verisoara mea este in faza de a semna contract cu ei si i-au spus sa trimita banii intr-un cont din afara tarii , ceea ce nu este normal pentru o firma cu sediul pe teritoriul Romaniei. Va rog sa-mi dati detalii ,daca ati avut probleme cu aceasta firma de notificari cosmetice.
5
anca 12-Iun-2018
Buna ziua,

Analizele de laborator si siguranta populatiei trebuie actualizate/refacute pentru fiecare lot de produs in parte al aceleiasi retete ? Fiind o activitate handmade, lotul de produs e mic, costurile de laborator destul de ridicate, unde ar fi avantajul?

Multumesc frumos,
Anca V
6
Draganica Mirela 25-Apr-2018
buna seara! si mie mi au tras teapa cei de la silpax...nu mi vine sa cred....ia ti dat in judecata?
7
Diana 13-Apr-2018
Buna ziua, recomandati o firma care sa se ocupe cu realiarea dosarelor cosmetice+analize si notificarea? Am incercat deja cu o firma din Simleul Silvaniei pe nume Silpax si mi-au dat teapa.
8
Silvia Nicoleta 22-Ian-2016
Buna ziua!
Vreau sa deschid un SRL pentru productia de cosmetice handmade, cu un singur angajat. Ce costuri implica doar prevederile legale taxele si impozitele si cum trebuies platite lunar, trimestrial, anual ?
Multumesc!
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"