Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ROMANIA DUPA 20 DE ANI: unde e turismul romanesc si unde ar fi putut fi



Bilantul turismului la 20 de ani de la Revolutie nu poate fi un motiv de mandrie pentru niciunul dintre cei desemnati sa-l conduca si sa-l organizeze in tranzitia spre capitalism. capital.ro va propune un exercitiu de imaginatie: cum putea sa arate Romania daca totul ar fi mers bine. Importanti reprezentanti din domeniul turismului au facut pentru capital.ro o trece in revista a marilor greseli care au fost facute in turism.  Greseli care ne-au adus in postura de a ne uita cu jind la realizarile in domeniu ale vecinilor bulgari.
 

Utopia turismului romanesc
 
Valurile inspumate ale Marii Negre musca din tarmul fin ca dintr-un fursec delicat, dimineata, langa o cafea. Hoteluri elegante isi dezvelesc siluetele suple in soarele amiezii. De sus, de la birourile cocotate la etaje de doua cifre, hotelierii isi freaca mainile multumiti: jos, plajele sunt pline, vesel colorate si puse pe cheltuiala.
 
Pe langa sutele de mii de romani aflati in concediu, sunt turisti din toata lumea, dar mai ales oameni din regiune, care n-au litoral in tara lor: unguri, sarbi, slovaci, cehi... ?armul romanesc e la indemana pentru ei. Ajung imediat pe autostrada care leaga Budapesta de Bucuresti, iar de aici pe Autostrada Soarelui, care "se varsa" direct in mare, la Constanta.
 
Cum se mai domoleste soarele, spre sfarsitul sezonului, calea litoralului romanesc e luata de turistii veniti din frigurosul nord al Europei. La Neptun-Olimp, insa, sezonul nu se termina niciodata, pentru ca aici banii circula neincetat, la rotile norocului si pe mesele verzi de joc, pentru ca aici se afla prolificele cazinouri, care formeaza Las Vegasul romanesc, fantezia implinita a lui Copos.
 
Iarna, la munte, schiuri deseneaza cristiane pe zecile de kilometri de partie. Statiunile balneare arata precum Karlovy Vary, asa cum si le-a imaginat Agathon. Peste tot sunt hoteluri, de toate felurile si stelele, si la fiecare pas ai ceva de vazut. Strainii nu-si mai aduc aminte de Dracula decat atunci cand ajung la parcul de distractii.
 
Turistii de pe alte meleaguri compara litoralul romanesc cu cel al turcilor si privesc cu dezgust la opera vecinilor bulgari. Altii, mai inflacarati, spun ca la noi e la fel ca in Italia sau in Franta, pentru ca avem si mare si munte si, in plus, Delta Dunarii.
 
Turismul ii aduce Romaniei un aport de 10% din PIB. Asta pentru ca privatizarea a mers repede, investitiile n-au incetat niciodata, autoritatile au colaborat eficient cu mediul privat si cu celelalte ministere care puteau da un imbold dezvoltarii din turism.

Sursa: Manager.ro


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

ROMANIA DUPA 20 DE ANI: unde e turismul romanesc si unde ar fi putut fi
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Guvernul a stabilit ajutoarele pentru incalzire

de Www.e-juridic.ro
Persoanele considerate vulnerabile, care au venituri de pana la 786 de lei de persoana, nu vor plati mai mult in aceasta iarna pentru incalzire, a...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sibienii de la Trenkwalder Sobis vor sa faca 17 mil. euro din inchirierea a peste 5.000 de angajati

de Manager.ro
Firma de recrutare Trenkwalder Sobis, fililala locala a grupului austriac Trenkwalder, care deruleaza activitati si in domeniul leasingului de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Valoarea minima a datoriilor pentru care poate fi ceruta insolventa va fi majorata la 45.000 de lei

de Manager.ro
Legea insolventei va fi modificata, astfel incat suma pentru care un creditor poate cere insolventa debitorului va fi majorata de la 30.000 de lei...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Legea concurentei vine cu sanctiuni noi pentru manageri si companii

de Manager.ro
Guvernul a aprobat recent modificarea legii concurentei, care introduce sanctiuni pentru institutiile publice necooperante in anchetele...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."