Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

27 iulie este ultima zi pentru calcularea si virarea impozitului aferent trim. II 2009



1. Depunerea Declaratiei informative privind impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal, - Formular 208 - aferente sem. I 2009, de catre notarii publici.

2. Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat general consolidat - Formular 100 - privind:

- Calcularea si virarea impozitului aferent trim. II 2009, de catre platitorii de venituri pentru venitul obtinut de o persoana fizica, rezidenta sau nerezidenta, dintr-o asociere fara personalitate juridica cu o microintreprindere.

- Calcularea, virarea si declararea impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, precum si impozitul retinut la sursa potrivit art. 52 alin. (1), lit. d) L 571/03, aferent sem. I 2009, de catre asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, cu exceptia institutiilor publice.

- Calcularea, virarea si declararea impozitelor si contributiilor aferente veniturilor din salarii, precum si impozitul retinut la sursa potrivit art.52 alin.(1), lit.d) L 571/03 aferent trim. II 2009, de catre persoane juridice platitoare de impozitul pe venitul microintreprinderilor, asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, precum si de catre persoanele fizice care au calitatea de angajator.

- Calculul, retinerea si virarea impozitului pe venitul persoanelor fizice, pentru luna precedenta, de catre contribuabilii persoane juridice sau fizice care retin la sursa impozitul pe venit. Se declara si impozitul pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti.

3. Depunerea Declaratiei privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale - Formular 102:

- pentru luna precedenta, de catre platitorii de contributii carora le revin obligatii de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale cuprinse in Nomenclatorul obligatiilor de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale.

- pentru trim. II 2009, de catre contribuabilii persoane juridice platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderilor potrivit titlului IV din Codul fiscal, asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, precum si de catre persoanele fizice care au calitatea de angajator.

- pentru semestrul II 2009, de catre asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, cu exceptia institutiilor publice.

4. Depunerea Declaratiei privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania - Formular 224 - pentru luna precedenta, relateaza citynews.ro.


Tags: impozit pe venitbugetecod fiscal


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

27 iulie este ultima zi pentru calcularea si virarea impozitului aferent trim. II 2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Guvernul a stabilit ajutoarele pentru incalzire

de Www.e-juridic.ro
Persoanele considerate vulnerabile, care au venituri de pana la 786 de lei de persoana, nu vor plati mai mult in aceasta iarna pentru incalzire, a...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Sibienii de la Trenkwalder Sobis vor sa faca 17 mil. euro din inchirierea a peste 5.000 de angajati

de Manager.ro
Firma de recrutare Trenkwalder Sobis, fililala locala a grupului austriac Trenkwalder, care deruleaza activitati si in domeniul leasingului de...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Valoarea minima a datoriilor pentru care poate fi ceruta insolventa va fi majorata la 45.000 de lei

de Manager.ro
Legea insolventei va fi modificata, astfel incat suma pentru care un creditor poate cere insolventa debitorului va fi majorata de la 30.000 de lei...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Legea concurentei vine cu sanctiuni noi pentru manageri si companii

de Manager.ro
Guvernul a aprobat recent modificarea legii concurentei, care introduce sanctiuni pentru institutiile publice necooperante in anchetele...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"