Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

A fost aprobata o meserie noua: specialist SSM in domeniul auto



Un proiect finantat din fonduri europene a condus la crearea unei meserii noi in Romania: specialist SSM auto. Dupa 14 luni de cursuri si activitati de formare, proiectul a dat primele roade.
 

Nicoleta Popa, managerul proiectului, a precizat ca o noua meserie a fost creata in Romania. 20 angajati ai Autocamion Service au devenit specialisti SSM auto. Angajatii companiei se ocupa de securitatea si sanatatea in munca in domeniul autovehiculelor.
 
“In 14 luni de proiect am derulat mai multe activitati de instruire cu angajatii. Astfel, potrivit unui studiu privind situatia actuala in aria SSM in domeniul intretinere si reparatii autovehicule, s-a constatat ca nivelul de risc s-a situat sub limita acceptabila stabilita in metodologia de evaluare, adica 3,5 pe o scara de la 1 la 7", a adaugat Nicoleta Popa.
 
Finantarea, in cadrul proiectului, a fost de aproape 100.000 de euro. In cadrul acestuia a fost creat si un portal web de informare si instruire in securitatea si sanatatea in munca dedicat domeniului de activitate de intretinere si reparatii autovehicule: www.autossm.ro.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 

 
Pe langa acesta, 90 de angajati au participat la mai multe cursuri de instruire practica si teoretica si alte activitati prin care si-au adus contributia la dezvoltarea securitatii la locul de munca.
 
Scopul principal al proiectului “AUTO SSM - Reactulizarea si optimizarea sistemului de Sanatate si Securitate in Munca, capabil sa asigure o functionare conforma cu legislatia in vigoare si fara riscuri in activitatea curenta a companiei” a constat in formarea continua a angajatilor in siguranta la locul de munca.
 
Proiectul a inceput in august 2010 si se incheie in 31 septembrie 2011.
 
Autocamion Service este divizia din cadrul grupului edy care ofera asistenta tehnica pentru flota de camioane edy Group si pentru alti transportatori.

Tags: specialist ssmautofonduri europeneproiectautocamion serviceformare si instruire


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

A fost aprobata o meserie noua: specialist SSM in domeniul auto
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Ministerul Muncii: Proiect pentru acordarea de beneficii de asistenta sociala

de Www.legislatiamuncii.ro
Ministerul Muncii a emis recent spre dezbatere Proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Modificarile din Codul Muncii au dus la amenzi de peste 75 milioane de lei

de Www.legislatiamuncii.ro
Incepand cu data de 2 mai a.c. si pana la sfarsitul lunii septembrie, Inspectia Muncii a organizat 37.649 actiuni de control care au avut ca scop...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Munca la negru nu scapa de controale: 60.000 de amenzi in 5 luni

de Www.legislatiamuncii.ro
Munca la negru a fost supusa anul acesta la un val semnficativ de controale desfasurate atat de catre inspectorii ITM, cat si de catre politisti....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Lege pentru Modificarea varstei de pensionare anticipata

de Www.legislatiamuncii.ro
Parlamentul Romaniei va lua in discutie zilele viitoare o noua lege pentru modificarea varstei de pensionare. Este vorba despre o propunere facuta de...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"