Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Departamentul de Resurse Umane, ultimul consultant in luarea deciziilor dintr-o companie 17/08/2009



HR-ul este inca una dintre ultimele zone ale businessului la care se apeleaza pentru consultanta atunci cand trebuie sa fie adoptate decizii majore in companie.

Un procent semnificativ, aproape 47% din angajatii din top management, considera ca angajatii din middle management sunt oameni-cheie care trebuie sa participe la procesul de adoptare a deciziilor importante, menite sa scoata compania din dificultate, arata cel mai recent raport al Economist Intelligence Unit (EIU), divizia de analiza si cercetare a publicatiei The Economist.

Cu toate acestea, un procent mai mare (57%) din clienti ii considera pe middle manageri responsabili de schimbarile importante din companie, potrivit studiului realizat pe un esantion de 229 de respondenti care au functii de conducere in companiile din toata lumea.

Surprinzator, in ciuda faptului ca multi oameni dau mai degraba vina pe factorul uman decat pe cel financiar pentru dificultatile economice prin care trece compania, departamentul de Resurse Umane este inca una din ultimele zone ale businessului la care se apeleaza pentru consultanta atunci cand trebuie sa fie adoptate decizii majore.

Cand au fost intrebati ce departament are cea mai mare implicare in luarea deciziilor, 68% din respondenti au indicat angajatii din sectorul financiar. Numai 18% au pomenit de responsabilii din departamentul de resurse umane, care s-au clasat dupa angajatii din departamentele de vanzari (38%), de strategie (36%), de operatiuni (26%), de marketing (34%) si de customer services (34%).

Cu toate acestea, 41% din respondenti au spus ca angajatii departamentului de IT s-au implicat mai ales in ultima vreme in luarea unor decizii majore, urmati de cei din HR, departament care a obtinut un procent de 32%. Astfel, specialistii in resurse umane au fost mai putin preferati decat colegii lor care activeaza tot intr-un departament-suport, atunci cand a venit vorba de consultanta in afaceri.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Tags: Reurse Umanebusiness. consultantaconsultanta in afaceri


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Departamentul de Resurse Umane, ultimul consultant in luarea deciziilor dintr-o companie 17/08/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Ministerul Muncii: Proiect pentru acordarea de beneficii de asistenta sociala

de Www.legislatiamuncii.ro
Ministerul Muncii a emis recent spre dezbatere Proiectul de hotarare pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Modificarile din Codul Muncii au dus la amenzi de peste 75 milioane de lei

de Www.legislatiamuncii.ro
Incepand cu data de 2 mai a.c. si pana la sfarsitul lunii septembrie, Inspectia Muncii a organizat 37.649 actiuni de control care au avut ca scop...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Munca la negru nu scapa de controale: 60.000 de amenzi in 5 luni

de Www.legislatiamuncii.ro
Munca la negru a fost supusa anul acesta la un val semnficativ de controale desfasurate atat de catre inspectorii ITM, cat si de catre politisti....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Lege pentru Modificarea varstei de pensionare anticipata

de Www.legislatiamuncii.ro
Parlamentul Romaniei va lua in discutie zilele viitoare o noua lege pentru modificarea varstei de pensionare. Este vorba despre o propunere facuta de...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"