Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Taxa de acces in statiunea Mamaia va fi perceputa din 15 iunie



Taxa de acces in statiunea Mamaia va fi perceputa turistilor din data de 15 iunie, iar tarifele aplicate se mentin la aceleasi valori precum cele din ultimii ani.

Potrivit Serviciului Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL), pentru fiecare masina care nu este inmatriculata in Constanta taxa de bariera este de 3 lei, la fiecare intrare in statiune, un abonament pentru 24 de ore costa 4 lei, unul pentru sapte zile 25 de lei, iar pentru intreg sezonul estival pretul abonamentului este de 250 de lei.

Reprezentanti ai administratiei locale au declarat, pentru AGERPRES, ca anul trecut din taxa de bariera s-au incasat aproape 1,8 milioane de lei, cu circa o suta de mii de lei mai mult decat in vara anului 2008 si cu trei sute de mii de lei mai mult decat in 2007.
In 2009, taxa de acces in statiunea Mamaia a fost perceputa incepand cu data de 4 iunie si pana la jumatatea lunii septembrie.

In iunie 2007, taxa de bariera a fost reintrodusa, dupa un proces derulat timp de aproape doi ani, cand magistratii Curtii de Apel Constanta au decis, printr-o sentinta definitiva si irevocabila, ca taxele speciale instituite de administratia locala sunt legale.

Sentinta s-a referit, pe langa taxa de bariera, la taxa de utilizare a tramei stradale, taxa pentru irigatii, taxa pentru siguranta si linistea publica si cea pentru statiile de telefonie mobila, si a fost data dupa ce prefectul judetului a atacat taxele respective in contencios administrativ, fiind considerate ilegale.

In afara taxei de acces in statiunea Mamaia, toate celelalte taxe se aplica numai agentilor economici.

Sursa Agerpres


Tags: taxaaccesstatiunea Mamaia


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Taxa de acces in statiunea Mamaia va fi perceputa din 15 iunie
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"