Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania face bani din vanzarea de CO2 25/08/2009



Romania ar putea castiga pana in 2015 cel putin 2 miliarde euro din vanzarea drepturilor pentru emisia a 200 milioane tone CO2 din cele circa 350 milioane tone CO2 ce-i revin prin Protocolul de la Kyoto, potrivit proiectului OUG pentru promovarea tranzactiilor verzi, publicat de Ministerul Mediului.

Valoarea angajamentului de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera (GHG) asumat de Romania este de 8% fata de anul de baza 1989, asadar Romania poate emite aproximativ 1,279 miliarde tone CO2 echivalent intre 2008 si 2012, adica in prima perioada de angajament a Protocolului de la Kyoto.

Conform ultimului inventar national al emisiilor de GHG, finalizat in martie 2009 si transmis Comisiei Europene, nivelul emisiilor de acest fel din 2007, respectiv 152 milioane tone CO2 echivalent, este cu circa 37% mai scazut decat valoarea tinta medie prevazuta de Protocolul de la Kyoto in perioada 2008-2012.

Executivul sustine ca proiectul ordonantei de urgenta pentru promovarea tranzactiilor cu unitati ale cantitatii atribuite Romaniei prin Protocolul de la Kyoto si pentru implementarea unei "Scheme de investitii verzi" (schema GIS) va suplimenta veniturile la bugetele locale, iar indirect si pe cele la bugetul de stat, prin nealocarea unor fonduri in vederea indeplinirii obligatiilor de reducere, directa si indirecta, a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Potrivit proiectului, Guvernul Romaniei imputerniceste autoritatea nationala competenta sa tranzactioneze pe piata internationala maximum 200 milioane AAU-uri (echivalent tone de CO2) din surplusul de cantitate atribuita, in numele si pe seama Romaniei.

"Pentru implementarea acestei ordonante de urgenta se infiinteaza, in cadrul Administratiei Fondului pentru Mediu, Unitatea de Management a Schemei GIS, denumita in continuare UMS GIS, ca structura special constituita pentru gestionarea unitara si durabila a fondurilor obtinute in urma tranzactionarii unitatii de cantitate atribuita", potrivit datelor publicate de Ministerul Mediului.

Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Tags: CO2RomaniavanzareMinisterul Mediului


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Romania face bani din vanzarea de CO2 25/08/2009
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Infractiuni financiare pedepsite de Comisia Europeana

de Www.contabilul.ro
Conform ultimului comunicat de presa emis de Comisia Europeana, infractiunile financiare ar putea fi sanctionate, in cazul in care proiectul va fi...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Veste buna! Creditele s-ar putea ieftini!

de Www.contabilul.ro
Cei care si-au amanat in aceasta perioada planurile de contractare a unui nou credit pot apela in curand la serviciile unei banci pentru acordarea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Industria si constructiile, sectoarele care fac noi concedieri

de Www.legislatiamuncii.ro
Managerii companiilor locale au declarat intr-un raport intocmit de Institutul National de Statistica, faptul ca, in urmatoarele luni ar putea avea...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Codul Fiscal se modifica iar. Dispare plata anticipata a impozitului pe profit

de Www.contabilul.ro
In Ordonanta de Urgenta 87/2010 se prevedea ca obligatie, din 2012, plata anticipata a impozitului pe profit, trimestrial, in valoare de o patrime din...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"