Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de vipere pentru venin - mai valoroasa ca o mina de aur



Ferma de vipere pentru venin este o afacere pentru cei curajosi si perseverenti, iar rezultatele sunt pe masura efortului: pretul unui gram de venin poate ajunge sa coste pana la 1.500 de euro! Iar o singura vipera produce anual aproximativ 1,5 grame de venin, prin urmare profitul pe un an la o ferma de 100 de vipere poate atinge 120.000 de euro!

Care este cererea de venin pe piata internationala?
In prezent, principalii furnizori de venin de sarpe pe piata internationala sunt China, India si Thailanda. In ceea ce priveste tarile din Uniunea Europeana, Germania a fost cel mai mare importator (20%) in anii precedenti, apoi Tarile de Jos (13%), Franta (12%), Regatul Unit (11%) si Spania (9%).

Lucrurile nu se opresc aici, ci au un trend crescator de cca. 5% pe an, asa cum arata studiile in domeniu. Daca in 2011 cererea prognozata de venin este de 6.685 kg, aceasta creste treptat pana la 8,126 kg in 2015.

Autorizarea unei ferme de vipere
Pe langa autorizatiile necesare infiintarii formei juridice, aveti nevoie de autorizatie de la Directia Sanitar-Veterinara, autorizatie care se emite in baza dovezii de provenienta a viperelor. Asta deoarece legea interzice capturarea viperelor din mediul lor natural.

Etapele deschiderii unei ferma de vipere
I. Se pleaca de la stadiul de laborator, in care se pot intretine pana la 20-40 de vipere. Pentru acest numar de animale este suficient un terariu mare cu suprafata de 2 - 3 mp sau 3 lazi de crestere individuala in care incap 20 de cutii.

In acest stadiu nu conteaza atat de mult productia, cat realizarea unui "optim" in ceea ce priveste activitatea, timpii ocupati, calitatea produsului. Productia anuala poate ajunge la 10 - 20 g venin .

Cheltuielile in aceasta etapa au o variabilitate ce depinde de experienta fiecaruia, dar nu se depaseste suma de 10.000 de euro, din care cea mai mare parte se duce pe achizitionarea viperelor si restul, aproximativ 1.000 de euro, sunt necesari pentru cheltuieli de amenajare, instrumentar si confectionarea terariilor.

II. Etapa de ferma mica
Investitia este de cuprinsa intre 10.000 si 20.000 de euro, in aceasta etapa trebuie sa existe un spatiu in care se separa cele doua activitati de baza: cresterea viperelor si laboratorul de recoltare a veninului. Trebuie sa detineti 3 - 4 terarii mari si baterii pentru cresterea individuala a puilor.

Avand un numar de vipere cuprins intre 50-100 va puteti concentra pentru obtinerea unei productii mari folosind in acest sens exemplarele care dau mult venin, celelalte mentinandu-le pentru reproducere. Atunci cand cantitatea de venin este de 100 g, puteti apela la un institut farmaceutic pentru analize, sigilare si chiar pastrare.

Personalul necesar in aceasta etapa este de 2 ingrijitori, iar veniturile pot depasi 120.000 euro/an.

Intretinerea unei ferme de aceste dimensiuni poate ajunte sa coste in jur de 800 ron pe luna, banii fiind alocati hranei viperelor (vie sau congelata) si serviciilor de asistenta veterinara (daca este nevoie).

De ce aveti nevoie pentru a demara afacerea?
O mare parte din investitiile dvs. financiare se vor duce catre asigurarea unei bune instalatii de iluminat in cadrul crescatoriei de vipere, in achizitionarea unei instalatii de ambalare sub vid si amenajarea sistemului de incalzire-racire a mediului in care se vor dezvolta viperele.

Mai aveti nevoie de:
• Instrumente de masurat cu ajutorul carora sa puteti cantari cantitati extrem de mici de venin.
• Terarii de crestere
• Figider si congelator pentru ca veninul isi pastreaza calitatile cel mai bine atunci cand este stocat in congelatoare la mai putin de 0 grade Celsius.
• Manusi speciale pentru manevrarea viperelor.
• Tuburi de plastic pentru stocarea puilor de vipere.
• Bete herpetologice si carlige herpetologice. Aceste instrumente va ajuta sa imobilizati si sa tineti viperele in pozitie fixa pe mesele folosite cand veti extrage veninul si nu numai in aceste situatii.
• Diferite pensete: ca pensa herpetologica, penseta pentru facilitarea naparlirii, penseta pentru extragerea coltilor viperelor.

Atentie! Ordonanta de Urgenta nr. 57 din 20 iunie 2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei si faunei salbatice interzice capturarea speciilor protejate. Incalcarea prevederilor prezentei ordonante de urgenta atrage raspunderea civila, materiala, contraventionala sau penala, dupa caz.

Tags: ferma de vipere pentru veninafacere autorizatiecheltuieli de amenajareconfectionarea terariilortuburi de plasticarii naturale protejate


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Ferma de vipere pentru venin - mai valoroasa ca o mina de aur
Rating:
Nota: 3.72 din 9 voturi

Articole conexe

16 idei de afaceri pentru 2013, idei cu sanse de viitor!

Unele idei de afaceri sunt ideale pentru 2013 si detin sanse serioase de viitor. Cei care le vor valorifica vor miza pe produse si servicii cerute in...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Idei de afaceri online de initiat in 2012

de Www.ideideafaceri.ro
Exista numeroase idei de afaceri online care merita demarate in anul 2012. Multe sunt idei in care se pot investi bani putini si care pot oferi...
Management si afaceri
Citeste mai departe

19 idei de afaceri pentru 2012, afaceri la cheie la oferta limitata!

Ideile de afaceri care vin si cu dosare explicative detin sanse si mai mari de profitabilitate. Acestea sunt afaceri la cheie care ne ajuta sa...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Prestarea excelenta a serviciilor (video)

de Www.consiliertv.ro
O strategie, oricat de buna ar fi, trebuie implementata. Pentru aceasta, este nevoie, in primul rand de identificarea celor mai potriviti angajati...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"