Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre aspirina



Aspirina sau acidul acetilsalicilic este un medicament antiinflamator folosit pentru a trata durerile de cap, durerile reumatice, dureri dentare sau migrenele. Multe persoane se trateaza cu aspirina, fara a mai cere sfatul medicului. Potrivit care2.com, iata 5 aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare.

1. Studii recente au aratat ca persoanele care sufera de artrita si iau cate o aspirina zilnic prezinta un nivel redus de acid folic in organism. Acidul folic este necesar pentru ca alunga stresul, intareste sistemul imunitar, dar si pentru ca asigura buna functionare a anumitor reactii biochimice in corpul nostru.

Pentru a contracara efectele produse de pierderea acidulului folic, medicii recomanda bolnavilor de artrita sa ia suplimente de acid folic.

2. Aspirina poate cauza pierderea fierului din organism. Daca ai luat aspirina pe termen lung, este posibil sa fii anemica.  In cazul in care analizele de sange confirma faptul ca ai anemie, puteti lua suplimente pe baza de fier.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 


3. Aspirina poate elimina vitamina B12 din organism la persoanele cu boli de inima. Medicamentul poate afecta ficatul, iar din cauza aspirinei, vitamina B12 nu mai este absorbita in organism.

Vitamina B12 este necesara pentru nivelul nostru de energie, pentru o buna stare de spirit si pentru stimularea sistemului nervos. Suplimentele de vitamina B12 pot ajuta la remedierea deficientelor din acest nutrient.

4. Aspirina poate epuiza vitamina C, care este necesara pentru formarea oaselor si dintilor, pentru digestie, precum si pentru crearea de celule sanguine.

Aceasta accelereaza vindecarea ranilor, ajuta la producere de colagen (care mentine elasticitatea pielii) si este esentiala pentru a ne ajuta sa facem fata stresului. Medicii recomanda celor care iau zilnic aspirina sa administreze si vitamina C.

5. Cercetarile au aratat ca aspirina scade nivelul de zinc prezent in sange. Zincul este necesar pentru imbunatatirea digestiei si din acest motiv este recomandat sa incluzi in alimentatie alimente precum cereale, legume, fructe si alimente bogate in proteine cum ar fi carnea, fasolea si ouale.

Contraindicatii aspirina

Este contraindicata in cazul afectiunilor gastrointestinale (gastrita, ulcer gastric sau duodenal), afectiunilor grave hepatice si renale, si nu se administreaza copiilor mai mici de un an.

Se recomanda prudenta in administrare persoanelor cu afectiuni gastrointestinale in antecedente, femeilor care se afla in ultimul trimestru de sarcina (in special ultimele 2 saptamani) si celor care alapteaza (produsul trece in laptele matern).

Pot aparea urmatoarele reactii adverse: tulburari gastrointestinale, hipersensibilizare la produs (eruptii cutanate), hemoragii, sindromul Reye la copii cu varicela sau gripa.

Tags: sanatateaspirinamedicament antiinflamatorvitamina B12vitamina CContraindicatii aspirina


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

5 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre aspirina
Rating:
Nota: 4.1 din 10 voturi

Articole conexe

Top 6 toxine care iti otravesc corpul!

Toxinele sunt peste tot si nu pot fi evitate decat de catre persoanele care cunosc sursele in care acestea se pot gasi. Si apoi apare intrebarea...
Sanatate
Citeste mai departe

Pranz la birou: Paste bolognese cu pui si rucola

Pentru specialistii in arta gatitului, pranzul este floare la ureche. O salata cu ulei de masline, o lipie libaneza cu piept de pui si maioneza?...
Sanatate
Citeste mai departe

Scapa de raceala cu aceste sase retete culinare deosebite!

Scapam de raceala cu vitamine si propolis, echinacea si limonada cu ghimbir, ceai de musetel si lamaie si nu numai! In mare, exista sute sau mii de...
Sanatate
Citeste mai departe

Lucruri pe care le poti face la 40 de ani

de Suntfericita.ro
Pare ca abia ieri aveam 20 de ani, sarbatorind evenimentul cu un tort cu ciocolata si multa sampanie, pe care le-am impartit cu colegele mele de...
Sanatate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"