Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce mancam in sezonul rece? Alimente care intaresc imunitatea organismului



In sezonul rece nutritionistii recomanda o alimentatie echilibrata si variata. Pentru a preveni si reduce simptomele infectiilor respiratorii este important sa consumi cat mai multe fructe si legume proaspete. Am selectat pentru tine cateva alimente care iti intaresc sistemul imunitar in sezonul rece:

Ciuperci

Ciupercile sunt unele dintre cele mai bune alimente vegetariene care lupta impotriva bolilor. Datorita continutului de zinc si vitamine din complexul B, acest super-aliment alunga oboseala, alunga anxietatea si stresul si reduce senzatia de epuizare fizica si intelectuala.

Usturoi

Inca din cele mai vechi timpuri oamenii au folosit  usturoiul pentru a lupta impotriva bolilor si afectiunilor. Daca se poate, consumati usturoi in fiecare zi.

Morcovi

Morcovii sunt foarte buni in lupta impotriva gripei si racelii. Ca si cartofii dulci, morcovii sunt plini de betacaroten, o substanta care stimuleaza sistemul imunitar.

Mazare

Mazarea este un super-aliment care contine proteine, fibre dietetice si vitamine cu un continut scazut de colesterol si grasimi.

Consumata in cantitati moderate, regleaza nivelul de colesterol si tensiunea arteriala, prevenind tulburarile de ritm ale inimii. Inclusa frecvent in alimentatie ajuta organismul sa lupte impotriva radicalilor liberi si reduce riscurile de atac de cod.

Sursa minunata de fier, mazarea lupta eficient impotriva anemiei, combate oboseala cronica, fiind o reala sursa de forta si vitalitate.

Tags: sanatatesezon receciupercimorcoviusturoimazare


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Ce mancam in sezonul rece? Alimente care intaresc imunitatea organismului
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

Top 6 toxine care iti otravesc corpul!

Toxinele sunt peste tot si nu pot fi evitate decat de catre persoanele care cunosc sursele in care acestea se pot gasi. Si apoi apare intrebarea...
Sanatate
Citeste mai departe

Pranz la birou: Paste bolognese cu pui si rucola

Pentru specialistii in arta gatitului, pranzul este floare la ureche. O salata cu ulei de masline, o lipie libaneza cu piept de pui si maioneza?...
Sanatate
Citeste mai departe

Scapa de raceala cu aceste sase retete culinare deosebite!

Scapam de raceala cu vitamine si propolis, echinacea si limonada cu ghimbir, ceai de musetel si lamaie si nu numai! In mare, exista sute sau mii de...
Sanatate
Citeste mai departe

Lucruri pe care le poti face la 40 de ani

de Suntfericita.ro
Pare ca abia ieri aveam 20 de ani, sarbatorind evenimentul cu un tort cu ciocolata si multa sampanie, pe care le-am impartit cu colegele mele de...
Sanatate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania.
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"Legea nr. 296 2023 - Modificari MAJORE asupra mediului de afaceri din Romania."