Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De ce este bine sa consumi ghimbir? 6 proprietati terapeutice remarcabile



Cunoscut pentru proprietatile sale culinare si aroma sa inconfundabila, ghimbirul si-a dovedit eficienta si in medicina naturista. Ceaiul de ghimbir este recomandat pentru tratarea numeroaselor afectiuni: sensibilitate la frig, dureri de gat, raceala, gripa, reumatism, indigestie, gastrita, balonare, etc.

Ghimbirul contine un compus numit gingerol care reduce tensiunea arteriala si imbunateste circulatia sangelui. Acesta poate fi folosit la tratarea migrenelor si a artritei, reducand inflamatiile. Mai mult decat atat, ghimbirul contine o substanta numita gingerol care distruge substantele care induc starea de tensiune, anxietate si stres.

Ai crampe stomacale? Mesteca ghimbir. Radacina de ghimbir este folosita adesea pentru ameliorarea starilor de greata, pentru a stimula procesul de digestie, precum si pentru tratarea durerilor de dinti sau durerilor de gat.

Te dor articulatiile? Ghimbirul are proprietati antiinflamatorii, asa ca amesteca pudra de ghimbir cu ulei de ricin si aplica pe zona dureroase. Sau poti sa tai cateva felii din radacina proaspata, sa le oparesti si sa inmoi o compresa pe care sa o aplici apoi pe zona dureroasa. Cu cat mai fierbinte, cu atat mai bine.
NOU! OG nr. 16/2022 a adus peste 60
de schimbari radicale ale Codului fiscal!


Aflati aici cum trebuie intelese si aplicate noile prevederi!

>> Click AICI <<
 


Ghimbirul proapat sau macinat pus in mancare are proprietati antiinflamatorii si te pune mai repede pe picioare atunci cand esti racita. Are un gust intepator si este un decongestionant foarte bun.

Ceaiul de ghimbir are proprietati antioxidante, protejand sistemul cardiovascular de cheagurile de sange care produc atacuri cerebrale.

Tags: sanatateghimbirproprietati terapeuticemedicina naturistaceai de ghimbir


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

De ce este bine sa consumi ghimbir? 6 proprietati terapeutice remarcabile
Rating:
Nota: 4.21 din 7 voturi

Articole conexe

Top 6 toxine care iti otravesc corpul!

Toxinele sunt peste tot si nu pot fi evitate decat de catre persoanele care cunosc sursele in care acestea se pot gasi. Si apoi apare intrebarea...
Sanatate
Citeste mai departe

Pranz la birou: Paste bolognese cu pui si rucola

Pentru specialistii in arta gatitului, pranzul este floare la ureche. O salata cu ulei de masline, o lipie libaneza cu piept de pui si maioneza?...
Sanatate
Citeste mai departe

Scapa de raceala cu aceste sase retete culinare deosebite!

Scapam de raceala cu vitamine si propolis, echinacea si limonada cu ghimbir, ceai de musetel si lamaie si nu numai! In mare, exista sute sau mii de...
Sanatate
Citeste mai departe

Lucruri pe care le poti face la 40 de ani

de Suntfericita.ro
Pare ca abia ieri aveam 20 de ani, sarbatorind evenimentul cu un tort cu ciocolata si multa sampanie, pe care le-am impartit cu colegele mele de...
Sanatate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"