Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Venituri din consultanta. Impozitul datorat de o microintreprindere



Analizam astazi cazul unei societati comerciale cu obiect principal de activitate consultanta pentru afaceri si management.

In 2013 se incadreaza la platitor de impozit pe veniturile microintreprinderii. Incepand cu luna octombrie a aceluiasi an urmeaza sa incheie un contract pentru activitatea de consultanta.

Vom stabili daca fata de cele de mai sus regimul de impozitare pentru microintreprinderi se va pastra pana la sfarsitul anului 2013 sau daca societatea va fi obligata sa schimbe regimul de impozitare in platitor de impozit pe profit incepand cu 1 octombrie 2013.

Dupa cum se prevede la pct. 7 din Normele metodologice date in aplicarea Titlului IV1 din Codul fiscal, microintreprinderile care in cursul unui trimestru incep sa desfasoare activitati de natura celor pentru care nu se aplica regimul de impunere al microintreprinderilor, cum sunt cele de consultanta si management datoreaza impozit pe profit luand in calcul veniturile si cheltuielile inregistrate incepand cu trimestrul respectiv.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Prin urmare, daca se obtin venituri din consultanta in luna octombrie 2013, societatea va trece de la regimul de impunere pentru microintreprinderi la cel de impozit pe profit incepand cu data de 1 octombrie 2013.

Acelasi lucru se precizeaza si in Instructiunile de completare a formularului 100 "Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat" conform carora microintreprinderile care in cursul unui trimestru incep sa desfasoare activitati de natura celor prevazute la art. 1122 alin. 6 din Codul fiscal, la randul 1 "Suma datorata" inscriu suma reprezentand impozit pe profit, luand in calcul veniturile si cheltuielile inregistrate incepand cu trimestrul respectiv.

Ca atare, pentru trim. IV 2013 societatea va datora si va declara impozit pe profit, calculat la profitul impozabil aferent acestui trimestru.

Depunerea declaratiei de mentiuni 010 pentru instiintarea organului fiscal cu privire la modificarea tipului de impozit datorat se realizeaza in termen de 30 de zile de la aparitia modificarii intervenite, in conformitate cu art. 77 alin. 1 din Codul de procedura fiscala.

Tags: Taxe si Impozitemicrointreprinderevenituri din consultantaimpozit pe profit


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Venituri din consultanta. Impozitul datorat de o microintreprindere
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Ce trebuie sa stim despre litigiile de munca

de Adela Simonescu
Cat de mult dureaza un litigiu de munca? Cat ma costa? Unde gasesc un avocat specializat pe dreptul muncii si ce presupune colaborarea cu...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Se egalizeaza varsta standard de pensionare pentru femeile si barbatii din avocatura

Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Cand apeleaza angajatii la avocati

de Maria Nicutar
Putini stiu cat de multe responsabilitati detin angajatorii si cat de expusi sunt amenzilor si altor sanctiuni instituite de inspectorii de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Angajatorii care nu respecta legea risca litigii de munca destabilizatoare pentru intreaga companie

de Adela Simonescu
"As vrea sa sanctionez salariatul cu reducerea salariului pe o perioada de un an de zile, cu minim 25% din salariu." "As dori ca...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"