Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aderarea Romaniei la Schengen



MAI: Olanda si Germania, dispuse sa reia discutiile despre aderarea Romaniei la Schengen, dupa publicarea raportului MCV

Olanda si Germania si-au aratat disponibilitatea in a relua discutiile referitoare la aderarea Romaniei la Spatiul Schengen, dupa publicarea raportului MCV, precizarile fiind facute in cadrul intrevederilor organizate joi in marja Consiliului JAI la care a participat ministrul Afacerilor Externe, Radu Stroe, informeaza MAI.

"Dialogul cu ministrii olandez si german s-a concentrat pe un schimb de idei si puncte de vedere circumscris finalizarii procesului de aderare a Romaniei la spatiul Schengen, demnitarul roman reiterand dorinta ca la 7 martie 2013, cu ocazia Consiliului JAI, sa fie adoptata Decizia de eliminare a controalelor la frontierele interne aeriene si maritime. Omologii din Germania si Olanda au aratat deschidere si disponibilitate spre dialog in sensul adoptarii Deciziei, precizand ca dupa publicarea raportului MCV, vor relua discutiile la nivel intern, pe palierul guvernamental si parlamentar, in legatura cu acest subiect", informeaza Ministerul Afacerilor Interne.

Totodata, in discutiile cu cele doua parti, s-au evidentiat relatiile foarte bune de cooperare la nivel operativ si s-a reiterat disponibilitatea de a trimite in Olanda si Germania politisti romani care sa lucreze impreuna cu colegii lor.

De asemenea, la o intrevedere cu delegatia Republicii Irlanda, cele doua parti au semnat un acord interguvernamental privind cooperarea in prevenirea si combaterea traficului ilicit de droguri, spalarii banilor, criminalitatii organizate, traficului de persoane, terorismului, finantarii terorismului si a altor infractiuni grave.

"Acest moment a avut o semnificatie aparte in ansamblul relatiilor bilaterale, in contextul detinerii de catre Republica Irlanda a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene", se arata in comunicat.

Prevederile noului acord se circumscriu prioritatilor UE, fiind vizate prevenirea si combaterea traficului de droguri, protectia datelor personale, precum si destructurarea organizatiilor suspectate de a fi implicate in contrabanda cu produse de tutun, cu bunuri de valoare istorica sau artistica apartinand patrimoniilor culturale ale Romaniei si Irlandei sau patrimoniului cultural international.

Ministrul Radu Stroe, a avut joi o serie de intrevederi bilaterale organizate in marja Consiliului JAI, cu delegatiile participante din Germania, Olanda si Republica Irlanda.

Sursa Ministerul Afacerilor Interne

Tags: Aderarea Romaniei la Schengenraportul MCV


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Aderarea Romaniei la Schengen
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Ce trebuie sa stim despre litigiile de munca

de Adela Simonescu
Cat de mult dureaza un litigiu de munca? Cat ma costa? Unde gasesc un avocat specializat pe dreptul muncii si ce presupune colaborarea cu...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Se egalizeaza varsta standard de pensionare pentru femeile si barbatii din avocatura

Propunerea legislativa privind sistemul de pensii si alte drepturi de asigurari sociale ale avocatilor a fost adoptata luni de Senat, in calitate de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Interviu cu Avocat Ana-Maria Borz: Cand apeleaza angajatii la avocati

de Maria Nicutar
Putini stiu cat de multe responsabilitati detin angajatorii si cat de expusi sunt amenzilor si altor sanctiuni instituite de inspectorii de...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Angajatorii care nu respecta legea risca litigii de munca destabilizatoare pentru intreaga companie

de Adela Simonescu
"As vrea sa sanctionez salariatul cu reducerea salariului pe o perioada de un an de zile, cu minim 25% din salariu." "As dori ca...
Resurse juridice
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"