Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere banoasa: Colectarea deseurilor din plastic



In Romania, lumea inca se mai plange ca avem o tara frumoasa dar cu oameni needucati care o murdaresc. Pana sa invatam cu totii regulile de convietuire, putem sa incepem prin a recicla ceea ce poate “intoxica” mediul inconjurator si sa facem si bani din asta. Sa infiintam un centru de colectare a ambalajelor din plastic!

Peturile si deseurile din plastic colectate in centre au diverse surse de provenienta. Acestea pot proveni de la restaurante sau de la persoane fizice care recicleaza, dar cele mai multe provin de la oamenii care fac curat prin cartiere si piete urbane si care pot colecta pana la cateva zeci de kilograme zilnic.

Ambalajele din plastic, odata ajunse in depozit, urmeaza a fi sortate iar apoi presate sub forma de baloti pentru a economisi spatiu si implicit cheltuiala cu transportul acestora catre firma de reciclare propriu-zisa.

Dupa parcurgerea etapelor de colectare, sortare si presare, balotii de plastic se vor trimite la firmele specializate in reciclarea finita a deseurilor din plastic. In Romania exista astfel de unitati in diverse zone ale tarii.

Pentru demararea afacerii aveti nevoie de 10.000 de euro, bani necesari cumpararii unei prese, a unei masini pentru transport, pentru inchirierea spatiului de desfasurare a activitatii, pentru infiintarea firmei si cateva mii de euro pentru rulaj in prima perioada.

La achizitionarea unui kilogram de ambalaje de plastic se achita aproximativ 0,8 lei, iar la vanzarea catre firma de reciclare finita pretul este de 1,4 lei/kg. Profitul se ridica la 25 % din cifra de afaceri. Pe parcursul unei luni achizitionati in medie 15 tone de mase plastice, in functie de zona unde este amplast depozitul de colectare. Profitul poate ajunge la 5000 de euro si, nefiind o afacere sezoniera, puteti conta pe acesti bani lunar!

Tags: colectare deseuri din plasticafaceriidei de afaceriafaceri profitabile


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

O afacere banoasa: Colectarea deseurilor din plastic
Rating:
Nota: 4.35 din 23 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

1ComentariiAdauga comentariul tau

1
Alexandra 10-Ian-2019
Buna ziua,
Imi puteti spune daca statul aloca vreo suma operatorilor economici privati care activeaza in domeniul colectarii si valorificarii deseurilor? De unde vin banii de fapt?
Am primit o informatie conform careia statul ar aloca niste bani, insa din pacate nu gasesc nicio lege care sa faca referire la acest aspect. Multumesc!
+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"