Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua afacere banoasa: ferma de melci



Desi este o activitate bine pusa la punct, cresterea industriala a melcilor (helicicultura) s-a impus abia in anii ‘70, cunoscand o dezvoltare impresionanta in Franta si Italia. Prin 1980, francezii s-au apucat de facut studii cu si despre melci si, din laborator, au iesit tehnologii care de care mai... frantuzesti.

Pornind de la cele trei tipuri standard de ferme (inchise, deschise, mixte) s-a avansat ideea ca ar exista tehnologii mult mai profitabile: tarcuri imprejmuite de apa, gropi cu pereti cimentati, suprafete imprejmuite cu ziduri din tabla galvanizata, lazi supraetajate.

Ideea de baza este insa aceeasi: pentru ca melcul sa creasca repede si bine, trebuie sa incercati sa-i creati un mediu foarte aproape de cel natural. Iar aici nu vorbim despre melcii modificati genetic care, probabil, mananca sticla si cresc de doua-trei ori mai repede decat speciile Helix Pomatia sau Helix Lucorum. Cunoscatorii spun ca melcii asa-zis „fortati“ nu au nici pe departe gustul celor crescuti in mediul natural sau in crescatorii.

nainte de a incerca tehnologii care sunt in curs de verificare peste hotare, in mari institute de helicicultura, va recomandam sa va axati pe cresterea uneia din cele doua specii care dau rezultate bune in Romania. Este vorba de Helix Pomatia si Helix Lucorum. Altfel riscati sa investiti o suma considerabila intr-un proiect care sa nu aduca rezultatele asteptate.

Tehnologiile de crestere intensiva a melcilor au aparut ca urmare a unei cereri tot mai mari pe piata internationala. Aceasta cerere (numai Franta are nevoie de 40.000 de tone de melci pe an!) nu putea fi sustinuta cu o recoltare a melcilor numai din mediul natural. Riscurile erau mari: in functie de an, recolta putea fi impresionanta sau... inexistenta.

In aceste conditii, culegatorii de melci s-au transformat, in doar cativa ani, in fermieri. Interesant este ca, in urma cu aproape 2.000 de ani, grecii din vechea Elada adunau melcii in tarcuri speciale pentru a-i avea la indemana cu ocazia petrecerilor. Chiar daca acest lucru nu reprezinta o tehnica de crestere industriala a melcilor, putem spune ca e vorba despre inceputurile fermelor de melci. Si daca elenii, cu metodele si instrumentele lor rudimentare, reuseau sa tina melcii si doua-trei luni in aceste ferme, dumneavoastra, avand la dispozitie informatii complete si tehnica de ultima ora, de ce nu ati avea succes?


<<<Ghidul "Ferma pentru cresterea melcilor" este disponibil aici si va ajuta sa puneti pe picioare o afacere super-profitabila!

Tags: ferma de melciferma cresterea melcilorcresterea melcilorafaceri cu melci


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

O noua afacere banoasa: ferma de melci
Rating:
Nota: 5 din 2 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"