Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri profitabile cu ... pepene verde!



Pepenele verde se mai gaseste si sub denumirea de lubenita sau harbuz si se cultiva pentru fructele sale ajunse la maturitate, a caror pulpa dulce, racoritoare, cu aroma specifica, le fac foarte apreciate in special vara sau in zonele calduroase unde constituie o importanta sursa de "apa ecologica" si de confort pentru organism.

Fructul imatur sau matur de dimensiuni mai mici se foloseste si pentru conservare, sub forma de muraturi sau chiar dulceturi. In alimentatie, pepenele verde aduce prin continutul sau peste 8% zaharuri, vitamina A, complexul vitaminic B si C, saruri minerale, acizi organici si este un excelent diuretic.


Pepenele verde este originar din Africa Centrala si de Sud unde si astazi ocupa suprafete foarte mari la limita deserturilor. Egiptenii l-au luat in cultura cu 1500 de ani i.e.n si de acolo s-a extins in Arabia, Persia, Afganistan si China.

In Europa se pare ca s-a cultivat pentru prima data in secolul al XV-lea. La noi in tara prezenta pepenelui verde a fost semnalata in anul 1788. Astazi se cultiva in toata lumea, acolo unde se intrunesc conditiile climatice favorabile, dar si in culturi fortate (sere sau solarii) in tarile unde conditiile naturale sunt nefavorabile.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


De asemenea, trebuie retinut si faptul ca pepenele verde este o specie a anuala, erbacee, cu tulpina taratoare, acoperita cu perisori alb-cenusii, foarte ramificata si foarte lunga, de 4-6 m.

Sistemul radicular este profund, foarte bine dezvoltat si pe orizontala putand acoperi o arie de 7-8 m diametru, ceea ce da pepenelui o anumita rezistenta la seceta care este bine sustinuta si de caracterul xerofitic, destul de pronuntat, al frunzelor sale.

Cu toate ca este rezistenta la seceta, irgiatul mai ales in prima perioada de vegetatie, cand inca nu s-a dezvoltat suficient sistemul radicular, este benefic asupra cresterii plantelor si a productiei viitoare. Pepenele verde prefera soluri adanci, drenate, structurate, humifere, insorite, cu pH usor acid cuprins intre 6,0 si 7,0. ...

>>>Cititi continuarea acestui subiect si toate informatiile necesare pentru cultivarea pepenelui verde in cadrul ghidului "Cultivarea legumelor in sistem ecologic"!

Tags: pepene verdecultivarea pepenelui verdecultivarea legumelorafaceri profitabile


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Afaceri profitabile cu ... pepene verde!
Rating:
Nota: 4.63 din 4 voturi

Articole conexe

Vrei sa cunosti arta de a face economii? Iata cateva sfaturi bune

de Adela Simonescu
Multi oameni cred ca nu isi permit sa puna bani deoparte. In fapt nu isi permit sa nu puna bani deoparte. Sunt si oameni care cred ca mai au timp,...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top: 15 sfaturi esentiale in 2016

de Adela Simonescu
Cateva sfaturi care sa va ajute sa construiti un 2016 cat mai prosper: 1. Cunoaste-ti valoarea. Evalueaza-ti competentele si contributia la bunul...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Secretul afacerilor de succes. 10 sfaturi esentiale

de Maria Nicutar
Care sunt regulile de care vom tine cont pentru a cladi o afacere de succes?   1. Fa ceea ce iti place pentru ca altfel este complet pierdut....
Management si afaceri
Citeste mai departe

Educatie financiara de top. Gandurile care ne fac sa economisim mai multi bani

de Maria Nicutar
Avem mai multe haine decat ne trebuie. Nu apucam sa le purtam pe toate si deja ne dorim altele. Avem mai multe carti decat ne trebuie. Nu le-am citit...
Management si afaceri
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"