Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Interviu cu Madalina Balan si Cosmina Noaghea: Managementul resurselor umane in Romania



Maria Nicutar: Cum descrieti rolul esential al managerului de HR in cadrul unei companii, indiferent de industrie, indiferent de numarul de angajati?

Madalina Balan | Cosmina Noaghea: Directorul de HR trebuie in primul rand sa inteleaga complet nevoile companiei, obiectivele acesteia pe termen scurt si lung, pentru a putea veni cu idei si initiative care sa ajute afacerea.

Directorul de Hr trebuie sa se asigure ca exista procese si proceduri care sa asigure buna functionare a afacerii din perspectiva capitalului uman, in acord cu rigorile legii, dar si sa se asigure ca exista initiative care sa asigure cresterea afacerii pe termen mediu si lung si adaptarea acesteia la nevoile de maine. Directorul de HR trebuie sa se asigure ca exista politici si proceduri care sa atraga, sa dezvolte oamenii potriviti pentru a atinge obiectivele de azi si de maine ale organizatiei.


Maria Nicutar: Care sunt specializarile recomandate pentru a deveni manager HR? Ce pasi esentiali recomandati unui profesionist care doreste sa isi construiasca o cariera in acest domeniu?

Madalina Balan | Cosmina Noaghea: Este necesar ca un profesionist care aspira la un rol de Manager de HR sa aiba o buna intelegere a proceselor de HR indiferent de industrie (recrutare si selectie, comp&ben, managementul performantelor, training si dezvoltare, admin si legislatie) si o deschidere mare spre a intelege modul in care un business functioneaza indiferent de domeniul de activitate (cunostinte financiare, de sales si marketing, de logistica si productie etc).

Cu cat este mai expus la a exercita roluri variate in HR dar si la interactiuni cu diferite functiuni din business, cu atat un profesionist incepe sa se pregateasca pentru un rol mai amplu. Dimensiunea de comunicare, influentare, negociere si management al oamenilor nu trebuie sa lipseasca din arsenalul unui bun manager de HR.


Maria Nicutar:  In viziunea dvs., care sunt cele mai importante calitati pe care trebuie sa le detina un manager HR?

Interviul in format complet se poate citi pe LegislatiaMuncii.ro>>>

Tags: Managementul Resurselor Umane reprezinta una dintre cele mai importante subiecte pe care le vom dezbate in urmatorii ani. Acest lucru se intampla pentru ca departamentul de HR reprezinta o adevarata parghie pentru succesul companiilor. Doua dintre cele mai competente profesionisti din domeniu au oferit cateva intrebari in cadrul unui interviu pentru LegislatiaMuncii.ro:


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Interviu cu Madalina Balan si Cosmina Noaghea: Managementul resurselor umane in Romania
Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"