Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce reprezinta Pasaportul European al Competentelor?



Pasaportul European al Competentelor este un portofoliu electronic care cuprinde un set de pana la patru documente: pasaportul lingvistic, documentul de mobilitate Europass, suplimentul la diploma si suplimentul la certificatul profesional, reunind toate documentele intr-un singur fisier, cu o pagina de cuprins, ceea ce il face sa fie usor de vizualizat si de gestionat.

Pasaportul lingvistic este un document pe care vi-l creati singur, iar documentul de mobilitate Europass, suplimentul la diploma si suplimentul la certificatul profesional sunt emise de organizatia sau institutia care acorda diploma sau certificatul, pentru a oferi detalii privind educatia, formarea si experienta dumneavoastra. Trebuie sa aveti in vedere faptul ca sistemul de invatamant si de formare din tara angajatorului european poate fi foarte diferit!

Pasaportul lingvistic european - Este util in special pentru angajatorii care recruteaza candidati din alte tari europene.Acestia pot vedea clar din pasaportul lingvistic ce limbi vorbiti, la ce nivel, daca ati avut experiente in strainatate sau daca detineti certificate care atesta cunoasterea limbilor straine. Ca si in cazul CV-ului Europass, puteti sa va creati cu usurinta pasaportul online si sa il descarcati sau sa il trimiteti direct la adresa dumneavoastra de e-mail.
    
Documentul de mobilitate Europass - Acesta inregistreaza cunostintele si competentele pe care le-ati dobandit in timpul experientei dobandite intr-o alta tara europeana si este intocmit de cele doua organizatii partenere implicate - prima din tara care v-a trimis, iar a doua din tara in care ati fost plecat. Ati facut un stagiu intr-o intreprindere, ati studiat un semestru in strainatate in cadrul programului universitar Erasmus sau ati efectuat un stagiu de munca voluntara pe durata verii? Tot ce trebuie sa faceti este sa rugati organizatia care v-a trimis in strainatate sa contacteze Centrul National Europass din tara sa.
Balanta de verificare de la A la Z. Analize, corelatii, studii de caz

Ghid practic pentru valorificarea eficienta a informatiilor din balanta de verificare

>> Click AICI <<
 


Suplimentul la diploma - Suplimentul Europass la diploma este emis de institutia de invatamant superior care v-a acordat diploma. Acesta ar putea fi important pentru angajatori, deoarece furnizeaza informatii cu privire la studiile care au condus la obtinerea diplomei.

Suplimentul la certificatul profesional - Suplimentul la certificatul profesional este similar cu suplimentul la diploma, dar se acorda pentru certificatele de formare profesionala. si acesta poate fi foarte util, deoarece cursul pe care l-ati urmat intr-o tara poate sa fie foarte diferit de cursul obisnuit pentru acelasi loc de munca in alta tara europeana.

Pasaportul european al competentelor este compus din maximum patru documente, dar nu sunteti obligat sa includeti decat ceea ce considerati ca va este util in cautarea unui loc de munca!

Sursa: costelgilca.ro

Tags: Pasaportul European al Competentelorpasaportul lingvisticp asaportul lingvistic europeanloc de munca


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Ce reprezinta Pasaportul European al Competentelor?
Rating:
Nota: 3 din 2 voturi

Articole conexe

Neindeplinirea obiectivelor de performanta poate duce la concedierea salariatului?

de Blogul Specialistului
Da, este posibil, insa lucrurile sunt putin mai complicate. Sunt anumite proceduri pe care trebuie sa le respectam pentru a dispune concedierea...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Pasii pe care ii parcurgem in cazul concediilor de risc maternal

de Blogul Specialistului
Concediile de risc maternal se acorda conform reglementarilor OUG 96 din 2003 si a Normelor metodologice de aplicare a legislatiei in domeniu. 1....
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Invoirea salariatului nu ii suspenda contractul de munca si nu se inregistreaza in Revisal

de Adela Simonescu
Cu toate ca nu este reglementata in Codul Muncii sau in alt act normativ, invoirea reprezinta o notiune de care ne lovim adesea si pe care trebuie sa...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Care sunt elementele esentiale ale informarii la angajare?

de Adela Simonescu
Asa cum bine stim, orice persoana selectata in vederea angajarii trebuie sa fie informata cu privire la un anumit minim de informatii...
Legislatia muncii
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"