Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania ajunge pe locul 3 la investitii straine



Romania a depasit Ungaria in topul celor mai atractive investitii straine in Europa Centrala si de Est. Astfel, a ajuns pe locul al treilea in 2014, dupa Polonia si Cehia.

Raportul anual EY - European Attractiveness Survey, citat de Agerpres, arata ca primele doua tari inregistreaza un trend descendent in vreme ce interesul masurat fata de Romania a crescut cu 2 puncte in acest an fata de 2013.


Dsicutand despre locurile de munca nou realizate ca urmare a derularii investitiilor strsine in 2013, Romania a ramas pe locul 10. Au fost create 6.157 de locuri noi de munca iar fata de 2012, s-a inregistrat o scadere de 13%.

In topul tarilor care au creat cele mai multe locuri de munca se afla, pe primele pozitii, Marea Britanie, Franta, Polonia, Rusia si Serbia.

Agerpres noteaza ca raportul EY indica o scadere a interesului investitorilor fata de Europa Centrala si de Est, pe fondul unei economii instabile si al unor cresteri lente.

Mai mult, in cadrul acestui raport se arata o scadere a investitiilor in industria automobilelor. ECE a inregistrat cresteri de 55% in proiectele de cercetare si dezvoltare.


Conform Ey, investitiile straine directe in Europa au atins cel mai inalt nivel anul trecut, 2013 fiind un an record al investitiilor straine directe cu 3.955 de proiecte, in crestere cu 4% fata de cele 3.797 din 2012.

Care sunt pietele in care investitiile straine directe au inregistrat cele mai mari cresteri: Marea Britanie, Germania si Franta, in timp ce in pietele din Spania si Europa de Est s-au inregistrat scaderi.

Tags: investitii straineinvestitii straine in romania


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Romania ajunge pe locul 3 la investitii straine
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"