Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Eliminarea celor 92 de taxe nu aduce beneficii considerabile



Cu toate ca au exista foarte multe discutii pe tema comasarii unor taxe si eliminarea a 92 de tarife parafiscale si alte texte, parerile cu privire la benefii sunt impartite.

Mirela Serban, Managing Partner R&M Audit Contabilitate, citata de HotNews.ro, a declarat:

"Cele 92 de taxe pe care autoritatile doresc sa le elimine sau sa le comaseze au un impact extrem de redus asupra firmelor: in primul rand, sumele implicate sunt foarte mici, mai ales in raport cu volumul taxelor care raman in vigoare, iar in al doilea rand, acestea nu stimuleaza niciun sector de activitate si nici angajarile.

Singurul beneficiu pe care il vedem in acest demers este in sensul unei reduceri a birocratiei si perioadei necesare indeplinirii activitatilor respective (caci oamenii nu vor mai pierde timpul la varii ghisee ca sa achite aceste taxe), precum si prin reducerea costurilor legate de administrarea unor taxe de mica valoare".

Amintim faptul ca pe data de 20 mai, Guvernul a decis ca 27 de taxe si tarife parafiscale sa fie eliminate sau comasate.

Mai mult, conform HotNews.ro, prin ordine de ministru sau decizii ale presedintilor de institutii care gestioneaza tarife ar urma sa fie reduse inca 65 de taxe, fiind vizate astfel in total 92 de taxe parafiscale.


"Multi nu mai vor sa aduca imbunatatiri constructiilor de frica acestor taxe, iar altii iau in calcul demolarea anumitor constructii pentru a nu plati acest impozit. Estimam ca impozitul pe constructiile speciale majoreaza impozitele parcurilor logistice in medie cu aproape 20%.

De asemenea, in agricultura, aceeasi impozitare creste in medie impovararea fiscala cu cca 8%. Iar aceste efecte negative pentru mediul de business - in special pentru sectoarele precizate, dar nu numai- nu sunt contrabalansate de facilitati: de exemplu, recenta reglementare privind scutirea de impozit pe profitul reinvestit nu include in categoria investitiilor constructiile, terenurile si nici constructiile speciale", mai explica Mirela Serban, citata de HotNews.ro.

Tags: taxe parafiscaletaxe si impoziteeliminare taxe


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Eliminarea celor 92 de taxe nu aduce beneficii considerabile
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"