Rentrop ∧ Straton
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Norme metodologice pentru depunerea situatiilor financiare trimestriale



Va informam ca Ordinul ministrului finantelor publice nr. 416/2013 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice a fost publicat in Monitorul Oficial.

Redam mai jos continutul acestui ordin:

Art. I. -
Normele metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare trimestriale ale institutiilor publice, precum si a unor raportari financiare lunare in anul 2009, aprobate prin Ordinul ministrului finantelor publice nr. 629/2009, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 242 si 242 bis din 10 aprilie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

- formularul "Plati restante" (anexa 30 la situatiile financiare) se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 1;
- formularul "Plati restante" (anexa 30b la situatiile financiare) se modifica si se inlocuieste cu anexa nr. 2;
- dupa anexa 30b.1 "Situatia centralizata a arieratelor bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale la data de . . . . ." se introduce formularul "Situatia centralizata a arieratelor bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale la data de 31.03.2013" (anexa 30b.2 la situatiile financiare), care va avea cuprinsul prevazut in anexa nr. 3.

Art. II. -
(1) Formularul "Plati restante" (anexa 30 la situatiile financiare) se completeaza incepand cu luna mai pentru raportarile lunii aprilie si urmatoarele, pentru luna martie 2013 fiind intocmit formularul utilizat pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin.

Termenul de depunere la Ministerul Finantelor Publice este data de 15 a lunii urmatoare celei de raportare.

(2) Formularul "Plati restante" (anexa 30b la situatiile financiare) se completeaza incepand cu luna mai pentru raportarile lunii aprilie si urmatoarele, pentru luna martie 2013 fiind intocmit formularul utilizat pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin si se prezinta la directiile finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, la termenul prevazut la art. 49 alin. (131) din Legea privind finantele publice locale nr. 273/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. Formularul centralizat pe ansamblul judetului si al municipiului Bucuresti se depune la Ministerul Finantelor Publice pana la data de 10 a lunii urmatoare celei de raportare.

(3) Formularul "Situatia centralizata a arieratelor bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale la data de 31.03.2013" (anexa 30b.2 la situatiile financiare) se completeaza numai pentru arieratele inregistrate la finele lunii martie 2013, de catre ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale, pentru arieratele bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale raportate in formularul anexa 30b "Plati restante", pentru codul 40, si se raporteaza pana la data de 6 aprilie 2013 la directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti, in format electronic si pe suport hartie.

Art. III. -

Formularul "Situatia centralizata a arieratelor bugetului general al unitatii administrativ-teritoriale la data de 31.03.2013" (anexa 30b.2 la situatiile financiare) se arhiveaza la directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti si nu se centralizeaza la nivelul judetelor si al municipiului Bucuresti.

Art. IV.

(1) Ordonatorii de credite au obligatia de a analiza sumele raportate ca plati restante si arierate in litigiu si de a dispune masurile necesare pentru raportarea in categoria acestora numai a acelor datorii care sunt certe, lichide si exigibile.

(2) Eventualele erori constatate in contabilitate in urma analizei efectuate potrivit alin. (1) se corecteaza in perioada in care se constata, astfel incat sumele aferente datoriilor cu exigibilitate sau valoare incerta sa fie inregistrate in contabilitate ca provizioane in conditiile prevederilor legii.

Art. V. -
Anexele nr. 1-3 fac parte integranta din prezentul ordin.
Art. VI. -
La data intrarii in vigoare a prezentului ordin se abroga orice alte dispozitii contrare acestuia.

Art. VII. -
Directia generala trezorerie si contabilitate publica va lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Art. VIII. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Tags: ProceduriInregistrari si Politici Contabiledepunere situatii financiare trimestrialeOMFP 416/2013


Ti-a placut acest articol?

Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Norme metodologice pentru depunerea situatiilor financiare trimestriale
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

Suspendarea CIM din initiativa salariatului si din initiativa angajatorului

de Adela Simonescu
Specialistii in legislatia muncii amintesc in materialul dat publicitatii care sunt cele 6 situatii in care un contract individual de munca se poate...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu pentru tinerii pana in 25 de ani

de Blogul Specialistului
Consiliul Legislativ a aprobat proiectul de lege care prevede scutirea timp de trei ani de la plata impozitului pe salariu in cazul tinerilor cu...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare pentru 2015 se depun pana la 30 mai 2016

de Blogul Specialistului
Asa cum bine stim,  OMFP 123 din 4 februarie 2016 (OMFP 123/2016) reglementeaza cele mai importante aspecte referitoare la  intocmirea si...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Situatiile financiare care se intocmesc pentru 2015

de Blogul Specialistului
Care sunt situatiile financiare ce trebuie intocmite pentru anul 2015 si ce aspecte trebuie sa retinem la intocmirea acestora? De la bun inceput...
Contabilitate si fiscalitate
Citeste mai departe

Comentarii0 comentarii

+

Adauga propriul comentariu aici



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

"TOP 7 MODIFICARI din Codul Fiscal aplicabile in 2023. Studii de caz"